Vrata u skandinavskim interijerima

Priroda, klima, nacionalni karakter i tradicija – svi ovi faktori odigrali su ključnu ulogu u razvoju skandinavskih interijera. Skandinavski stil je stil prirodnih obilježja, topline, puno svjetla i funkcionalnosti. Boje koje se najčešće koriste su plava, crvena, bijela, krem, žuta, terakota, siva i maslinasto zelena. Jarke boje se uglavnom koriste za stvaranje određenih   naglasaka u interijeru.

Cijeli stil prate i unutarnja vrata te su ona najčešće bijele boje, u modernim interijerima sa skrivenim ili poluskrivenim spojnicama kako bi se maksimalno naglasio minimalizam, a u klasičnim interijerima sa ukladama pri čemu daju određenu notu luksuza prostoriji.

    

 Jarke boje koje se koriste za naglašavanje u interijeru također se mogu primijeniti na vratima. Na fotografiji vidimo savršeno uklapanje crnog vratnog krila sa ostatkom interijera kuhinje, dok je dovratnik u bijeloj boji kako bi se povezao sa zidom.

Skandinavci prilikom uređenja često koriste drvo, tako da sa drvenim vratima također ne možete pogriješiti. I u ovom slučaju se možete poigrati bijelim dovratnikom i drvenim vratnim krilom.

poluskriveni skandiKoji god stil uređenja odabrali, tu smo za Vas kako bi Vam izradili vrata koja će se “stopiti” s interijerom.